Tips på 4 saker som inte bör packas i flytten

Den första instinkten när man flyttar är att allt i det nuvarande hemmet ska packas ner i lådor och transporteras till det nya hemmet. Men här dyker det upp ett par problem av olika anledningar. En av dem är att man behöver inte ta med sig allt man äger. Något kan bli dåligt och andra saker ägnar sig inte för en flytt. Hur ska man komma fram till vilka saker som ska packas ned för en flytt och vilka saker som ska lämnas kvar. Fortsätt att läsa för att få med dig ett par hjälpsamma tips som gör din flytt lättare. Och för att lära dig vad som inte ska packas vid en flytt.

Trasiga och oanvända saker

En god tumregel är att om du inte har använt något på de senaste sex månaderna så ska du antagligen inte ta det med. Trasiga saker kan kastas och andra saker som hushållsartiklar och annat som är hela kan doneras till välgörenhet. Att rensa bort innan flytten hjälper inte bara dig utan andra också. Du kommer att bli överraskad över hur mycket ditt flyttlass minskar när du går igenom alla dina saker och gör dig av med det som inte behövs.

Farliga föremål

Fundera på att avstå från att ta med dig frätande, explosiva eller brandfarliga föremål. Allt från gasflaskor till gifter av olika slag, vapen och till och med starka rengöringsvätskor. Det finns massor av saker som inte ägnar sig att flyttas tillsammans med dina andra ägodelar. Om det är nödvändigt att ta med dig föremålen i alla fall, så packa dess föremål extra noggrant och ta dem med dig i din personbil. På det sättet försäkrar du dig att ingen annan kommer till skada och att det kommer fram säkert.

Ömtåliga livsmedel

Har du massor med mat i kyl och frys så försök att äta upp eller ge bort så mycket som möjligt av den innan flytten. Det finns en risk att maten blir förstörd i en flytt, även om det nya hemmet inte ligger så långt borta. Att flytta tar tid och det tar ofta lite tid innan man kan packa ur lådorna i sitt nya hem. Man har säkert en del torrvaror och konserver i skafferiet och det är det något helt annan med, de tåler fint en flytt. Men saker som kött, fisk och mejerivaror med mera ska man fundera en extra gång på om det är möjligt att ta med sig.

Viktiga mediciner

När vi säger att du inte ska packa ner din medicin i en låda menar vi inte att du inte ska ta dem med. De kan fort försvinna i stora lådor så använd lite mindre lådor till dem som är lättare att komma åt. Det är stor chans att man inte är färdig att packa när kvällen närmar sig och kanske behöver man sin medicin. För att undvika att leta så lägg din medicin separat i en väska som är lättillgänglig.