Några bra tips för att hålla sig på gott humör under en flytt

Att flytta till ett nytt hem är förknippat med en ny frisk start och att börja på nytt är också spännande på alla sätt och vis. Men det kan också skapa en del stress, både för dig och familjen. Det är så enkelt att bli ryckt med i en frenetisk packning, uppackning och att hålla allt organiserat. Det bästa man kan göra är att hålla sig lugn och att inte reta upp sig på bagateller. Det kanske är lättare sagt än gjort, så vi har satt samman ett par flytt-tips som förhoppningsvis kan hålla flytten fri från stress.

Var organiserad

Att förbereda flytten i god tid kommer att underlätta stort när flyttdagen kommer. Märk lådorna tydligt och försäkra dig att din familj är klar över hur du har planerat flytten på den stora dagen. Om du har hyrt en professionell flyttfirma, var säker på att de också vet vad som händer och när saker behöver utföras. Allt detta för för att hålla alla på samma spår under flytten. Att ha många som hjälper till är toppen. Men det finns också ett uttryck, ‘För många kockar, desto sämre soppa’. Undvik det genom att alla vet sin roll på flyttdagen, var de ska vara och vad de ska göra, gör du det kommer det att gå som en dans.

Ta god tid på dig i flytten

Allt har sin tid, det går inte att göra allt på en gång. Undvik att ta på dig för mycket, speciellt om det är varmt ute. Ta god tid på dig och ta en sak i taget. Packa ur flyttbilen och töm lådorna en efter en, men stressa inte. Om det är en tid som flyttbilen måste åka så fixa folk som kan hjälpa dig snabbt. Tänk inte på vilken låda som ska till vilket rum, det kan man fixa senare. Det absolut viktigaste är att hålla sig lugn och ta det som det kommer.

Gör dig av med oönskade föremål

Ett tips som kan hjälpa stort när man ska flytta är att man ska alltid gå igenom sina saker och göra sig av med det man inte vill ha innan man packar. Sannolikheten är stor att man har många saker som man inte behöver eller vill ha. Att göra sig av med dem innan man packar gör att det blir mindre att packa och packa ur i det nya hemmet. Och det bästa av allt är att man kan ge bort oönskade saker i bra skick till välgörenhetsorganisationer. Du upptäcker också att en flyttfirma som erbjuder sig att hämta allt du inte vill ha är väldigt behändigt. De kommer till din dörr och hämtar det och vips så har du ett problem mindre att tänka på.